2019 - Van Ambachtsschool tot O.R.S Lek en Linge

Ga naar de inhoud

2019

Laatste nieuws
December

Na 41 jaar met veel plezier op de Technische school, Da Vinci en Lek en Linge te hebben gewerkt, heeft Richard van de Velde onder grote belangstelling van zijn collega’s, oud-collega’s en oud leerlingen op 11 december met pijn in zijn hart afscheid genomen van het onderwijs.
’s Morgens gaf hij nog les en werd hij op emotionele wijze uitgezwaaid door zijn bruggers: cadeautjes, klassenboekjes met lieve tekstjes en hugs…
‘s Middags was er een prachtige drie uur durende receptie in de sfeervolle aula van zijn brugklaslocatie (BKL), met leuke toespraken van achtereenvolgens Algemeen directeur Carel Konings, locatiedirecteur Henk-Jan Wammes en van zijn teamleider Frank van Geffen.
Namens de sectie Nederlands overhandigde Inger Dijkzeul, in Ajax-tenue, hem een prachtig ingelijste PSV-shirt met alle namen van zijn sectiegenoten Nederlands.
Van de Franse docent Janne Verweij kreeg hij een DVD, die ze samen met oud-leerling Jorian had gemaakt. Hierop stond een indrukwekkende film met hartverwarmende herinneringen van leerlingen aan zijn lessen.
Techniek docent Gert Botma had een prachtig krat gemaakt met speciale laserinscripties, waarin alle cadeautjes zaten van het BKL-team.
Daarna kreeg de pensionado het laatste woord en toonde ook een video met een terugblik op zijn onderwijsmarathon. Ook droeg hij de oude, spraakmakende schoolbel en twee zeer oude voetbaltrofeeën van de Technische school / Da Vinci over aan André Viets, de directeur van de nieuwe VMBO-locatie.


Het feest werd afgesloten door de cabaretgroep De Mannetjes (met links Peter van Maastrigt), die de lachers natuurlijk weer op hun hand kregen en zelfs drie (!!) grappige liedjes over Richard ten gehore brachten.
Richard kan terugkijken op een goed georganiseerd en warm afscheid en kan nu gaan genieten van zijn pensioen.
Terug naar de inhoud